Automate your Marketing
with Womplify




 
naem's FotoPage
waLk tHe WalK : TalK tHe tALk
By: naem zaini

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]
Thursday, 26-Apr-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
New Beginning..

Dah lama giler tak bukak fotopage nih. Saya ni tak consistent orangnya hehe. So for this entry saya letak gambar kawen hari tu. Banyak lagi sebenarnye sebab hari tu ada 2 photographer tapi yang ni je la yang sempat saya upload. Ni dapat bukak fotopage pun sebab baru dapat merasa rumah baru ada internet. Biasanye hubby yang pakai. Takpe hubby skang outstation. He's in Oby&Gyn department now. I'm in Ophthalmology department. So rilex sket. Tu yang bleh bukak internet ni hehe. Kalau tak mesti ada 'orang' tu download Ataris la, video clip apa la, cari tabs gitar la and so on. Tapi saya tetap sayang kat my hubby tu eventhough dia suka lagu2 yang kadang2 best kadang2 tak paham, eventhough dia skang dah buncit (saya tak kesah pun awak tu takde 6 packs pun Doakan kami ye. Semoga perkahwinan dan perjalanan hidup yang baru ni diberkati Allah. Amin.

cover magazine tu



Friday, 28-Jul-2006 19:57 Email | Share | | Bookmark
Busy week.

Sorry lama tak update FP ni. Busy week skang. Tiap hari ada kelas. End of August ada exam. Kena pass kalau nak masuk clinical year. So FP ni jadi second priority la. Today's entry just nak share gambar saya time kecik-kecik dulu. Umur 3 atau 4 tahun kot. Kecik dulu duk kat Terengganu. 6 tahun duk kat sana. Tak banyak sangat gambar time kecik. Makcik-pakcik semua bawak lari simpan jadi koleksi sendiri. This is one of my favourite pictures hehe. Enjoy!

anak solehah huhu


Thursday, 20-Jul-2006 22:36 Email | Share | | Bookmark
Birthday Celebration.

Today is my 23rd birthday *dah tua*. We *saya dan Kimie* had a celebration but mostly it was a surprise for me hehe We planned to have lunch together at KFC Galleria *one of the shopping mall here in Jogja*. So pagi sebab takde benda nak buat, saya pun menyebukkan diri sendiri memasak breakfast. This morning i cooked sardin roll and caramel *yummy*. Sardin roll tu takdela susah sangat nak buat and the caramel saya pakai yang instant je since kat umah ni takde oven and saya allergic to eggs *real caramel pakai eggs banyak giler*.

Paket caramel instant tu dah ada custard and sugar di sekali. So nanti tinggal tambah susu and masak atas api kejap.

Bahan-bahan :
Susu dan paket caramel instant


Cara nak buat custard dia tu :
1. Kena cari paket caramel yang instant kat supermarket. Yang saya pakai saya lupa apa jenama dia
2. Bukak paket. Letak dalam mangkuk. Tambah fresh milk satu gelas kecil. Kacau sampai sebati.
3. Panaskan periuk. Letak 2 gelas kecil fresh milk. Tunggu sampai susu tu jadi suam-suam kuku.
4. Masukkan campuran custard dengan susu tadi dalam periuk. Kacau sampai mendidih. Jangan tinggal pegi tengok tv ke bilik air ke.
5. Dah mendidih, masukkan dalam bekas cantik. Suka hati nak pakai bentuk apa.



Cara nak buat gula caramel :
1. Paket instant tuh dah sediakan sekali dengan paket gula dia. Kalau takde maknanya tauke kedai tipu korang la.
2. Bukak paket yang depan dia tulis *caramel sugar*. Letak dalam bekas.
3. Letak air panas sikit, pastu kacau sampai sebati.
4. Tuang dalam caramel custard yang dalam bekas cantik tadi perlahan-lahan.
5. Masuk dalam peti sejuk sampai caramel tu sejuk la



Senang je kan nak buat? hehe. Okey jangan lupa try kat umah ye penonton-penonton sekalian
Ini hasilnya kalau caramel dah jadi. Enjoy!


We had my birthday lunch at KFC. Makan ayam 2 ketul sebab lapar punya pasal *eventough i had caramel and sardin roll for my breakfast *. Pastu ingat desert nak makan aiskrim Baskin Robbins *favourite*, sekali Kimie buat surprise. Dia belikan ice-cream cake! hehe tapenah dapat ice-cream cake. So kiteorang makan sikit kat situ dulu, pastu yang lebih bawak balik hehe.*sukanya saya dapat ice-cream cake*

My birthday cake


My birthday present from Kimie


Hehe saya dapat cd Dashboard Confessional yang original baru dengar sekali je ni. Thank you dear

Birthday present from my housemate, Aisya


Masa nak potong kek tu, orang kedai bagi pisau kecik je *kek tu keras macam batu*, so in the end, saya suh orang kedai yang potongkan. Korang nak tau dia potong macamane?

Dia bawak pisau yang gedabak giler *tapenah tengok pisau besar tu* just nak potong kek tu. haha.

Malam pulak Kimie kata nak bawak birthday dinner Kiteorang makan kat Seven cafe. We had prawn salad as an appetizer *makan besar malam tu*. Saya pilih nak makan blackpepper steak *tatau nak makan apa*, Kimie pilih makan Salmon with Butter and Salad. Malam tu Kimie bagi surprise lagi *hehe*, dia bagi bunga! 23 kuntum bunga ros Ni yang rasa nak ada birthday selalu ni hehe. So semakin tua saya, semakin banyak la bunga saya dapat

Blackpepper steak and Salmon with Butter and Salad.


Prawn salad and roses


Gelas senget and lampu cafe


Malam tu memang kenyang giler makan and i'm sooooo happy! Thank you dear for making my birthday as wonderful as you

Roses in my room


Regards: Naem and Kimie


Wednesday, 19-Jul-2006 19:39 Email | Share | | Bookmark
Yogyakarta. Family holiday.

 
 
 
View all 6 photos...
wanna make an entry for this city since i've been living here for almost 4 years now. Yogyakarta ni dikenali sebagai Kota Pelajar sebab 80% orang yang menghuni di sini adalah pelajar. Kenapa? Sebab kat Jogja ni je dah ada berpuluh universiti termasuk la universiti yang saya belajar skang Gadjah Mada University *english sket biar tak nampak indon sangat *. Actually saya tatau sangat tempat tarikan yang best kat Jogja ni sebab saya ni bukan lah tipe orang yang suka berjalan sangat *boring kan?*. But the most popular place in Yogyakarta is The Borobudur Temple. Kalau datang Jogja mesti kena pegi Borobudur. Tempat ni dalam buku sejarah pun ada hehe. Last time i went to Borobudur was in my 3rd year, tu pun sebab family datang. so bawakla diorang jalan2 sket.I discovered that this place was so big *ada banyak lagi candi sekeliling*, so high *gayat time panjat* and boring sebab kita tengok batu je hehe. Maybe sebab bagi kita Muslim, this is not a significant place for us unless you're Buddhist. So time pegi tu panjat sampai ke atas *bukan rock climbing, sebab dia ada tangga* and we took pictures.



selalu gak my family datang menjenguk kat Jogja nih. Yela, tikat kapal terbang murah je kalau naik air asia hehe. so bila family datang, boleh la tumpang sekaki dan sekatil kat hotel hehe. dapatla merasa mandi air panas sebab rumah kat sini bekalan air semua tergantung dari air perigi je. so imagine la kalau kelas pukul 7, kena bangun pukul 5 *subuh sini 4.30 pagi*, air dia memang sejuk macam hape je hehe. So kalau ada kengkawan yang nak datang sini, memangla sangat2 dialu-alukan. Makanan sini murah je. Kalau makan nasik lauk ayam dalam RM 2.50 la. Sekali ngan minum tau tu

biar saya teman cik abang berdua di sini ye


3 stooges


makan jangan tak makan


Rasanya sampai sini je la dulu. Lama lagi saya kat sini *Jogja*, so banyak lagi entry yang saya boleh buat lagi nanti hehe


Friday, 14-Jul-2006 18:32 Email | Share | | Bookmark
Witches and Harry Potter.

Harry Potter. setiap kali ada buku baru dia keluar, saya akan beli tak kira la harga berapa pun *memang mahal*. dan saya akan duduk dalam bilik 3 days in a row baca buku Harry Potter nonstop. fenomena nih la selalu dialami kalau buku J.K Rowling tu keluar. Dah beli semua koleksi buku Harry Potter kecuali yang pertama. Edisi pertama tu pegi tengok kat TGV je. Disebabkan dalam bulan July nih jugak birthday Harry Potter, so nak dedicate entry ni untuk dia. Untuk J.K Rowling juga dengan pesanan : *tolong cepat sket siapkan buku ketujuh ye*.

dua buku paling kiri yang paling malas nak baca


First book: Harry Potter and the Philosopher's Stone
Note: Both the book and the film were retitled Harry Potter and the Sorcerer's Stone in the U.S.
Second book: Harry Potter and the Chamber of Secrets
Third book: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Fourth book: Harry Potter and the Goblet of Fire
Fifth book: Harry Potter and the Order of the Phoenix
Sixth book: Harry Potter and the Half Blood Prince


saya takkan citer sume sinopsis buku-buku diatas. kesimpulannya; siapa yang memang minat Harry Potter patut ada semua koleksi buku-buku dia. kalau tak, takyah minat la haha. penah juga dengar orang kata selalu yang baca Harry Potter nih pompuan je. agaknya orang laki ada juga yang baca, just malu nak mengaku kot. korang rasa?.

To Harry James Potter: if you come cross with my fotopages *i wish*, i think your scar is very cool!

cute kan saya?


Quote:
Harry was born on July 31, 1980 to James Potter and his wife Lily, Evans. Harry was orphaned on October 31, 1981, when the evil Lord Voldemort murdered his parents. His mother died trying to save him; her sacrificial love gave him some power to resist further attacks by Voldemort.

Harry was put under the supervision of his Muggle (non-magical person) relatives, namely his mother's sister Petunia and her husband Vernon Dursley. They lived in Little Whinging, a suburb of London, along with their spoiled son Dudley Dursley (born June 22, 1980). They carefully concealed from Harry any knowledge of his magicalal abilities, saying that his parents had been killed in a car crash. They also treated Harry with great disdain and cruelty, always being biased against him in favour of their own son, Dudley. A week before being eleven, Harry received a letter from a unknown identity, but his Uncle Vernon didn't let him read it (he knew it was from the Magic World). Several more letters appeared but even so, Vernon managed to keep them away from Harry (he even tried to "shake" the letters, renting a house in the middle of the sea). Finally, in the first hour of his eleventh birthday, a mysterious man, Hagrid, appeared in that hut and delivered the letter Harry should have read a week ago. The letter invited him to enroll at a magic school; much to his Uncle Vernon's displeasure.

This school is Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry, commonly abbreviated to "Hogwarts", and it is where most of the action in the novels takes place. It is a castle in the middle of a ring of mountains, usually reached by taking the Hogwarts Express from Platform 9 3/4 at Kings Cross station, London. It is in Scotland, according to a margin note in Fantastic Beasts and Where to Find Them and Rowling's own comments in an interview.

His closest friends at Hogwarts were Hermione Granger and Ron Weasley. He had a constant rivalry with and dislike for Draco Malfoy. Another constant of school life was the increasing threat of the wizard Lord Voldemort.


Ada source cakap J.K. Rowling nih lagi kaya dari Queen Elizabeth II of the United Kingdom. Perghh! Ni yang rasa nak buat buku citer camni juga. Larry Potter ke, Barry Potter ke, Maggy Lotter ke hehe


[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net